Nieuws

6 maart 2023

Walking voetballers Voorwaarts maatje te groot voor RDC

Woensdag 1 maart matchday voor de walking voetballers van Voorwaarts. Verzamelen om 09.00 uur bij Voorwaarts en op de fietse naar Deventer. Dat deden we 60 jaar geleden ook toen we nog als pupillen over de velden dartelden. Destijds omkleden en voetballen. Nu een warme ontvangst door de tegenstander met koffie en een stroopwafel. Samen een toernooischemaatje maken en omkleden. Wedstrijdjes van 20 minuten. Wedstrijd 1: RDC 1 – VW uitslag 1-2. Daarna tegen RDC 2 uitslag 3-2 voor RDC. Daarna een partij 10 tegen 10. Het veld wat groter en alle teams mixen.

Raar om de uitslagen te benoemen want eigenlijk gaat het daar niet om. Meer de beweging waar deze “oud” voetballers tussen de 60 en 85 van genoten. Wat ons ook goed deed was het compliment dat wij kregen van RDC. Zij vonden Voorwaarts beter in het combinatiespel. Na afloop weer een consumptie van de gastheren uit Deventer. Opnieuw een plezierige en meer dan sportieve uitwisseling met deze vereniging. Afspraken zijn gemaakt om elkaar nogmaals te “bestrijden” maar dan aan de Laene.

De afgelopen weken zijn er meerdere leden en niet leden van Voorwaarts benaderd om mee te doen. We merken dat er een soort drempelvrees is om mee te doen. Wij zijn van mening dat iedereen het kan want zelfs onze “grote man” Johan Nijendijk in het blauwe hesje (foto) zegt: “Als ik het kan, dan kan iedereen het. De enige voorwaarde is dat je 60+ moet zijn”.

Kom gerust eens langs op de vrijdagochtend om kennis te maken met ons en met het spelletje. We spelen om 10.00 uur aan de Laene en zitten in kleedkamer 5.

Dick voor de Poorte, trainer walking football.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan