Nieuws

31 augustus 2021

Wedstrijdbeelden weer beschikbaar voor trainers

De camera’s langs het hoofdveld en bij veld 2 zijn weer actief. Dit betekent dat de beelden van wedstrijden weer kunnen worden opgenomen, en trainers de beelden weer kunnen gebruiken om wedstrijden of trainingen te analyseren.

Faillissement VoetbalTV

Sinds augustus 2019 staat er langs ons hoofdveld en langs veld 2 een mast met twee intelligente camera’s van VoetbalTV. Deze camera’s maken opnames van de wedstrijden en geven trainers de mogelijkheid om wedstrijden te analyseren.

Helaas stond het beeld van deze camera’s sinds juli 2020 op ‘zwart’. VoetbalTV belandde in een langslepend conflict met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De rechter stelde VoetbalTV in het gelijk, maar de AP ging in beroep en dat leidde eind 2020 het faillissement van VoetbalTV in.

Doorstart ‘Eyecons’ – 360SportsIntelligence

De KNVB (mede-eigenaar van VoetbalTV) heeft een akkoord bereikt met ‘Eyecons’ over de overname van de infrastructuur van VoetbalTV. Onder de vlag van Eyecons wordt de dienstverlening doorgezet, en zijn de beelden dus weer beschikbaar om te analyseren en te streamen.

Voor het analyseren van de beelden zijn we aangesloten bij 360SportsIntelligence (360SI). Zij bieden een geavanceerde mogelijkheden voor analyse en entertainment.

Om de trainers bekend te maken met deze mogelijkheden, worden er in de komende weken online gebruikerstrainingen gepland door 360SportsIntelligence. Trainers van de JO13 teams en ouder krijgen hiervoor een uitnodiging. Voor eventuele vragen kan er per mail contact opgenomen worden met Rick Timmermans (ricktimmermans14@hotmail.com)  of Luuk Berends (lberends@qbus-ict.nl).

Privacy en AVG

Het streamen van de beelden zal op termijn ook weer mogelijk zijn. De dienstverlening van Eyecons en 360SI voldoet aan alle richtlijnen omtrent de AVG. Een cruciaal verschil ten opzichte van de dienstverlening van VoetbalTV, is dat de beelden nu eigendom zijn van de club zelf. Voorwaarts bepaalt dus zelf of en welke beelden worden gedeeld, wie hier toegang toe krijgen en hoe lang de beelden zichtbaar zijn.

 

 

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan