Nieuws

30 november 2022

Welke 60-plussers willen graag (blijven) voetballen?

Elke echte liefhebber van het voetballen herkent dit wel. Eerst behoor je misschien wel bij de selectie, dan speel je in lagere elftallen en tot slot wordt het de 45+ competitie. Je wilt nog geen afscheid van het voetballen nemen, maar het lichaam gaat protesteren. Je spieren, knieën etc. zorgen steeds vaker voor blessures. Wil je deze ellende niet meer en wil je toch graag blijven voetballen, dan is het 60+ voetbal of Walking Football iets voor jou. Voetballen met 6 tegen 6 op een klein veld met aangepaste spelregels. Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat bijvoorbeeld rennen, koppen en fysiek contact verboden zijn. Maar je techniek en spelinzicht kun je blijven “showen” en dat geldt ook voor het verdedigen en scoren.

Ons Walking Football team van Voorwaarts wil er graag nog een aantal 60-plussers bij hebben. Wij oefenen elke vrijdagmorgen tussen 10.00 uur en 11.15 uur op het sportcomplex aan de Laene in Twello. Ons “programma”, onder deskundige begeleiding, bestaat uit een goede warming up, daarna oefeningen met de bal en een onderling partijtje. Daarna drinken we gezellig met elkaar een kop koffie. Wil je weten of het 60+ voetbal iets voor jou is, kom dan vrijdags eens kijken (of doe gelijk mee). Meedoen en bewegen zijn belangrijker dan winnen. Iedereen kan het, ook als je voor het eerst wilt voetballen: het is voor mannen èn vrouwen.

Wil je hierover meer informatie dan kun je contact opnemen met Harry Abel (tel. 06-45957065) of Jaap Uenk (tel.06-51564786) van SV Voorwaarts Twello, mail: harry.abel@planet.nl  of  j.uenk@dofco.nl.

 

 

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan