Wedstrijdverslag

De sint is weer in het land

WedstrijdTKA - Voorwaarts 35/45 Plus
Datum16 november 2021
Uitslag1-6

Zondag 14 november. Sinterklaas is weer in het land en dus stond leider Leo- als hulpsinterklaas- aan de kant.
Met maar liefst 15 pieterbazen in de selectie, was de bezetting erg druk. Dit moet ook wel vanwege de altijd opkomende blessures, maar niet vandaag. Wat een geluk.
Voor het aantreden op het veld, moest er nog wel een mysterie worden geklaard. Want wie had toch het shirtje met nummer 4, onbewust, bewaard? Weken zijn er over heen gegaan, maar het bleek door Marchell gedaan. In verwarring met zijn speelstijl dacht zij wellicht aan nummer veertien waardoor ook Jaqueline niks had gezien. Maar met een tegemoetkoming in de drankenpot en een mooi gedicht, had Marchell voldaan aan zijn plicht.

En zo begon de eerste helft op een prachtig veld. Had TKA wellicht met de grasmeester van de Eagles gebeld? Wat strak!! Alleen waren de lijnen waarschijnlijk getrokken na een avondje met cognac. Scheids- en grensrechters klaar? Ballen maar!
Na 20 minuten voetballen en 0-0 op de klok, wees de scheids ad-hoc, naar Chiel zijn sok.
Toen hij bescherming had gedaan om zijn scheen, schoot Maarten de voorzet van rechts binnen. Nota bene met zijn chocoladebeen. 0-1. Het was helaas niet veel later dat keeper Freddy de bal uit het net moest vissen, nadat een speler van TKA uithaalde; een bal die velen van ons doorgaans zouden missen. 1-1. Voor rust nog kon de voorsprong worden verrijkt, toen Roy Martijn had bereikt. De treffer ging niet door uit onkunde, maar omdat twee spelers elkaar de treffer teveel gunde. Nou dan weet je het wel, buitenspel.

In de rust de thee en de motiverende woorden, want er moet toch iets gebeuren aan die gelijke score. Vier man eruit en nieuwe erin. Wie weet heeft het zin? Nou en of. De tweede helft gaat van start en het is Eric die schiet. Bam, hard! Zo in de hoek, de 2-1 staat op het doek. Eric heeft de smaak te pakken en bedenkt zich geen moment; in no-time is het 3-1, ongekend. Dan een corner in de maak. We roepen Rene, maar Richard schiet raak. De bal in de kluts en op een gekke manier, maar dat maakt niet uit; 1-4! De tegenstander is het helemaal kwijt en Voorwaarts de koning te rijk. En dan komt onze scorende spits op dreef. Maarten, alias Tox, ziet een bal verdwijnen uit de box. Richting de 16 komt de bal en hij blijft kalm. In de eerste helft nog op de lat, ziet hij in de verre hoek een gat. Met een grote boog, was de 5e in de maak. Maarten schoot zijn 2e van de ochtend raak. Op zoek naar de hattrick schoot hij door de verdediging heen met veel succes, eindstand 1-6!

En zo kwam er een einde aan dit leuke duel. Met gemak, de tegenstander in zak. Vandaag gooiden we hoge ogen. Met name door iedere donderdag te trainen, zat het wel goed met het loopvermogen. Nu snel douchen en terug naar Voorwaarts gaan, want dat biertje op zondag laten de mannen niet staan. En zeg nu zelf, met Marchell’s bijdrage in de pot zo aan het einde van het weekeind, hoopt iedereen dat er in de toekomst gerust nog eens een shirtje verdwijnt.

Als ‘lulletje van de week’ was ik dit maal genomineerd voor het schrijven van een verslag. Zeker nu met een sinterklaasspecial was het nog even aanpoten om dit voor elkaar te krijgen in een dag. Zeker om alles in rijmvorm te plaatsen, was het haasten. Het volgende verslag wordt vast beter. Daarom nomineer ik hierbij voor het volgende verslag ons nieuwste lid.. Peter!

Roy (VW 35+)

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan