JO15-1 pakt eerste bekerzege

WedstrijdVoorwaarts JO15-1 - Sc Diepenveen
Datum13 september 2021
Uitslag3-0

Afgelopen zaterdag, met heerlijk weer, nam JO15-1 het thuis op tegen Sc Diepenveen.
Werd vorige week verloren van de geel-zwarten van Colmschate, ditmaal werd er wèl gewonnen van de geel-zwarten uit Diepenveen: 3-0

Uiteindelijk een ruime overwinning die op zich wel verdiend was, maar ook wel een beetje geflatteerd zoals dat zo mooi heet
Want zo groot was het verschil nou ook weer niet, vond een groot deel van het vele aanwezige publiek.
Daarvoor speelde Voorwaarts zelf in fases van de wedstrijd te matig.
De jongens in oranje waren te vaak niet nauwkeurig in de passing, maakten te vaak verkeerde keuzes en leden veel te snel balverlies.
Daardoor kwam de thuisploeg maar niet echt lekker in de wedstrijd.
Daar kwam nog bij dat er met name in de eerste helft een paar keer over wel erg nonchalant verdedigd werd, waardoor Diepenveen een aantal keren gevaarlijk kon worden.
In de vorige week verloren wedstrijd tegen Colmschate was Voorwaarts eigenlijk de gehele wedstrijd de betere ploeg: nu was dat veel minder het geval.
Er ging dus een aantal dingen niet zoals het hoort, zullen we maar zeggen.

Maar in tegenstelling tot vorige week was Voorwaarts nu een stuk effectiever.
Spits Ayham opende voor de rust de score. Vanaf rand zestien bleef hij rustig en passeerde de keeper in de verre hoek.
Leuk voor hem, en een bekroning van een prima wedstrijd.
Balvast, sterk, goed kaatsend en oog voor zijn medespelers.
Omdat een vrije trap van Voorwaarts vanaf een meter of twintig helaas maar net over ging werd er met een stand van 1-0 gerust.

De tweede helft bleef voor Voorwaarts-begrippen, nog steeds rommelig.
Binnen een minuut na de hervatting kon een aanval van Diepenveen nog maar net onschadelijk worden gemaakt, nadat Voorwaarts zelf de bal wel heel eenvoudig verspeelde.
Wel werd het wat beter dan de eerste 35 minuten.
Met name het baltempo lag wat hoger. Of beter nog: er werd vaker en vooral ook sneller de juiste keuzes gemaakt.
Langzaam maar zeker werd Voorwaarts zelf dreigender, en Diepenveen steeds minder.
Want ook achterin had Voorwaarts de zaakjes wat beter op orde.
De prima spelende invaller-doelman Levi hoefde steeds minder te doen.

Een minuut of tien voor tijd gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot.
Rechtsbuiten Björn werd prima in de loop aangespeeld en vond met zijn linker een paar vrijstaande spelers bij de tweede paal.
Invaller Jesse frommelde de bal in het net: 2-0 en wedstrijd gespeeld.
Diep in blessuretijd viel de 3-0 toch nog, nadat Mees Kok een toegekende penalty feilloos verzilverde.