Wedstrijdverslag

Voorwaarts 35+1 – Terwolde 35+1: 2-1. 3 punten over de streep getrokken.

WedstrijdVoorwaarts Veteranen - SV Terwolde
Datum14 oktober 2021
Uitslag2-1

Lulletje van de week, je zult hem maar krijgen. Na zo ’n flitsende weergave van onze 1e competitiewedstrijd is de lat hoog gelegd om van onze 1e overwinning van seizoen 2021-2022 een verslag te maken. Gewoon maar beginnen, is dan het beste. Hier gaat ie dan.
Zondagmorgen 10 oktober, door de mist heen naar het Voorwaartsveld. Zou het doorgaan? Natuurlijk ging het door: de velden bij Voorwaarts kunnen een stootje hebben, wij kunnen onder alle omstandigheden spelen (….) en onze vaste grensrechter Marcel heeft ogen als een havik. Al met al konden we dus gewoon aan bak voor onze 2e competitiewedstrijd. En de 12 man was er ook bij om ons aan te moedigen (zeer gewaardeerd!).
Met hulp van 5 flexwerkers (ja, we gaan met de tijd mee…) gingen we van start. Die flexwerkers waren hard nodig, daarover later meer.
Leider Puck had een ingenieus plan in elkaar gedraaid, met als beginsel: doe maar gewoon wat je moet doen, vanuit je positie. En gewoon lekker voetballen. Een wild idee van Marchell om een linker sok aan de rechtervoet te doen om zo eens wat extra ’s teweeg te brengen, werd niet omarmd.
In de eerste helft had Voorwaarts het overwicht, maar we moesten uitkijken voor de uitvallen van Terwolde. Bij 1 van die uitvallen werd onze flexwerker Eric tijdens een duel hard in het gezicht geraakt door een tegenstander. Iedereen van Voorwaarts dacht: vrij schop. Echter, de scheids niet. Ondanks goed uitkomen van onze flexkeeper Ronald werd het toch 0-1 door een schuiver in de verre hoek.
Voorwaarts kreeg daarna diverse kansen (waaronder onze leider/speler Puck, die 2 keer de lat raakte), het zat echter niet mee. We bleven echter wel goed spelen (met een inschuivende Edwin op het middenveld en een opkomende Eric), waardoor na een mooie combinatie in het 16 meter gebied Hans koelbloedig de bal in de linkerhoek schoot: 1-1. Helaas viel Rene daarna uit met een blessure.
In de 2e helft werden 2 wissels ingebracht. Het spelbeeld bleef hetzelfde en bij 1 van de mooie aanvallen soleerde Edwin door de verdediging van Terwolde. Met een rake schuiver in de verre hoek maakte hij 2-1. Helaas raakte hij ook geblesseerd tijdens die actie en viel uit.
Toen vlak daarna flexwerker Robert Jan en invaller Theo ook uitvielen, bleven we met 10 man op het veld en kwamen we onder druk te staan.
Met kunst- en vliegwerk van keeper Ronald, de verdediging van Voorwaarts en met name de Memphis Depay van Voorwaarts (Puck, die verdedigend goed werk deed en aanvallend veel opeiste) bleven we overeind.
We kregen zelf ook nog wel een goede kans na doorzetten van Maarten, echt schoot hij alleen voor de keeper over.
Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af.
Dankzij de 5 flexwerkers hadden we genoeg spelers om de overwinning over de streep te trekken.
Nu maar weer herstellen en over 2 weken naar Turkse Kracht Apeldoorn, waar de kebab op ons wacht.
Man van de wedstrijd: Puck Depay.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan