Wedstrijdverslag

Voorwaarts herstelt vroege achterstand

WedstrijdVoorwaarts 1 - Rigtersbleek
Datum20 oktober 2019
Uitslag2-2

Yoel Finke, Sven Teunissen (79. Lars Teunissen), Matthijs Kamphuis, Chiel Grieving, Mark Mulder, Nino Wattimena, Nando Manuputty (73. Nick Linthorst), Rick Timmermans, Luuk Grieving, Bruce Schotman en Ismar Maglajlic.

Het betere van het spel hebben en dan met de eer strijken en niet met de winst, 2-2. Het overkwam het vlaggenschip van Voorwaarts voetbal afgelopen zondag aan de Laene. Ismar Maglajlic brak het afgelopen jaar nog zijn been en stond nu voor het eerst in de basis en door de toeschouwers prompt tot man of the match gekozen. De creatieve speler vond zijn prestatie op een schaal van nul tot tien misschien een zeven waard. Misschien doet hij zichzelf daarmee wat te kort.
De les van de afgelopen weken was om geen onnodige fouten meer te maken, maar dat bleek vandaag opnieuw een moeilijke opgave. Ismar: “Toch stond de organisatie.” De eerste helft was Voorwaarts van meet af aan de betere ploeg, creatiever en meer in balbezit, maar het stond het 0-2 bij rust. De eerste goal was een verkeerde inspeelpass, dus al vroeg in de wedstrijd het cadeautje voor de Enschedese tegenstander. Toen na 26 minuten ook nog de 0-2 uit een standaardsituatie viel leek het evenals de laatste weken een schier onmogelijke opgave om nog tot punten te komen.
Ismar: “Het verschil met vorige week was dat we nu de bovenliggende partij waren in de eerste helft. Tot aan de zestien meter heersend, maar net niet de goede keuzes in de eindpass.” Ruststand 0-2.
Na rust een zo mogelijk nog dominanter Voorwaarts. Rigterbleek werd nu volledig teruggedrongen en na een mooie actie van Ismar aan de linkerkant werd de crosspass op Sven Teunissen (zie foto)  gepromoveerd tot een prachtige voorzet op Bruce Schotman, 1-2. Daarna bleef Voorwaarts bovenliggend, maar verviel het voor de goal in onzorgvuldigheid. Pas in de eindfase wist gouden wissel Lars Teunissen (assist Luuk Grieving), uit een scrimmage voor de goal de verdiende gelijkmaker te produceren, 2-2. Voorwaarts wilde meer en Luuk Grieving had de winnende op de slof, maar miste vlak voor tijd in kansrijke positie.
Het goede gevoel bleef echter de bovenhand voeren na het laatste fluitsignaal. Ismar ziet uit naar volgende week als koploper Orion naar De Laene komt. Een nieuwe gelegenheid om aan te haken aan het vereiste niveau in de eerste klasse.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan