WedstrijdHeino - Voorwaarts 1
Datum13 oktober 2019
Uitslag3-0

Yoel Finke, Chiel Grieving, Nino Wattimena, Matthijs Kamphuis (66. Nick Linthorst), Lars Teunissen (45. Sven Teunissen), Mark Mulder (foto), Nando Manuputty, Rick Timmermans, Luuk Grieving, Joey Teering (54. Ismar Maglajlic), Bruce Schotman.

Voorwaarts heeft in de eerste klasse nog niet de smaak van de overwinning mogen proeven. Dat is volgens Rick Timmermans, de dynamische middenvelder te wijten aan de broodnodige volwassenheid dat vereist is voor dit niveau, “een over mijn lijk mentaliteit door duels om de bal te winnen en simpele fouten te voorkomen”.
Heino, hoogvlieger en de tegenstander van vandaag gunde in de eerste helft de bal aan Voorwaarts. Het balbezit was echter onvoldoende aan de mannen van de Laene besteed. Er werden enkele kleine mogelijkheden gecreëerd.
Heino was effectiever en kwam halverwege de eerste helft binnen twee minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een forse tik voor Voorwaarts. Niet direct de verdienste van Heino volgens Rick, maar doelpunten die simpel werden weggegeven. Daarna is het moeilijk om nog in de wedstrijd te komen. Voorwaarts kreeg echter in de 30ste minuut een goede gelegenheid. De inzet van Matthijs Kamphuis werd echter van de lijn gehaald.
Ruststand 2-0.
De tweede helft liet Heino het balbezit opnieuw aan Voorwaarts. Rick kreeg nog de kans op de aansluitingstreffer, maar de mogelijkheid ging net naast. Het is echter Heino dat in de 71ste minuut met een mooie aanval de wedstrijd definitief op slot gooit, 3-0. Daarna creëerde Voorwaarts nog een enkele goede kans. Bruce Schotman poging van dichtbij ging over en daarmee was de koek op. De nul komt echter niet van het scorebord.
Het elftal weet nu wat dit niveau vraagt, aldus Rick. “De komende tijd moeten de koppen bij elkaar en goede afspraken worden gemaakt om het vereiste niveau wel te gaan brengen.”
Een pittige opgave voor de promovendus, want de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Aanstaande zondag tegen het Enschedese Rigtersbleek. Evenals Heino een ervaren eersteklasser.