WedstrijdVoorwaarts 1 - BVC '12
Datum6 oktober 2019
Uitslag0-2

Yoel Finke, Chiel Grieving, Nino Wattimena, Matthijs Kamphuis, Mark Mulder, Nando Manuputty, Rick Timmermans, Lars Teunissen, Luuk Grieving (76. Ismar Maglajlic), Bruce Schotman en Joey Teering.

Voorwaarts 1 trof in BVC ’12 een goed voetballende ploeg aan deze middag. Vanaf aanvang wedstrijd wilde Voorwaarts vroeg druk zetten op de tegenstander uit Beek. De geroutineerde opponent was echter niet onder de indruk en speelde zich er regelmatig onderuit.

Man of the match Lars Teunissen zag een tegenstander met voetballende kwaliteiten, met name een goede nummer 10 en snelle spitsen. Voorwaarts was echter optisch niet minder en had ook zeker kansen. BVC ging daar in beide helften veel beter mee om. In de 16de minuut scoren de Bekenaren uit een directe vrije trap de 0-1. Voorwaarts zette daar in de eerste helft ook meerdere mogelijkheden tegenover. Rick Timmermans had tot drie keer de gelegenheid op de rand van het strafschopgebied. Onder andere de lat en de keeper stonden een gelijkmaker in de weg.

Volgens Lars waren er ook in de tweede helft momenten om toe te slaan. Dan blijken echter de wetten in de eerste klasse onverbiddelijk. In plaats van de gelijkmaker moesten de mannen uit Duistervoorde in de 61ste minuut opnieuw uit een standaardsituatie de tweede tegentreffer incasseren, 0-2. Voorwaarts had geen geluk en kreeg deze middag ook niet de verdiende aansluitingstreffer. In de 80ste minuut viel het balletje ook niet goed in de flipperkast voor het doel. Doelpogingen van Matthijs Kamphuis, Joey Teering, Lars Teunissen en Bruce Schotman leverden niet de jackpot op. Daarna was Voorwaarts niet bij machte nog iets te forceren. En daarmee werd volgens Lars de wedstrijd op details beslist.