Ballet

dagelke woensdag
tijdstip16.00-17.15 uur
locatieKulthurhus, Spiegelzaal, Twello
leidingAnnewieke Sukking

Doelgroep

De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar die graag aan klassiek ballet doen.

Resultaat

De lessen gaan in op de fantasie van de kinderen, maar er wordt ook aandacht besteed aan de basis van klassiek ballet. Door oefeningen is er aandacht voor een goede houding en worden kinderen zich bewust van spiergebruik. Per jaargetijde variëren we de dansen: in de winter wordt op muziek van de Notekraker gedanst. De kinderen herkennen ook de muziek die gebruikt wordt.

Inhoud les

Bij elke les horen oefeningen. Wij beginnen aan de barre met opwarming, van plié tot grand battement, als de kinderen al langer op ballet zitten. Daarna volgen oefeningen en korte dansjes in het midden van de zaal en sprongen over diagonaal. Daarna wordt gewerkt aan een leuke dans. Geen enkele les is hetzelfde: de inhoud hangt ook af van de reacties van de kinderen.

Extra

Naast de wekelijkse lessen organiseren we ieder seizoen extra activiteiten, zoals een spelletjesochtend voor de jongste leden, een dansdemo en een gezamenlijke einduitvoering met de hele jeugdafdeling Gymnastiek. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de jeugdactiviteiten die door de omni vereniging georganiseerd worden, denk aan: sinterklaas en bingo.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Wat je nodig hebt, is goede zin, een pakje (turn, gym of balletpakje dat maakt niet uit), een legging of panty en slappe gymschoentjes.

Tijdens de proeflessen is het toegestaan dat u als ouder blijft kijken. Zodra uw kind is ingeschreven geldt de huisregel dat u alleen de eerste en laatste 5 minuten van de les aanwezig bent. Een aantal keer per seizoen organiseren we kijklessen waarbij u van harte welkom bent het laatste half uur te kijken om te zien wat de vorderingen van uw kind zijn.

Na 2 proeflessen vragen we uw kind in te schrijven als lid van Voorwaarts Gymnastiek.
Het lidmaatschap bedraagt EUR 40,00 per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan