Perfect Pilates (VOL)

dagdinsdag
tijdstip18.50-19.50 uur (vol)
locatieKulturhus, Jachtlustplein, Twello
leidingYvonne Stegeman

Door de vele aanmeldingen voor Perfect Pilates zit de les op dit moment VOL

Doelgroep

Heb je op dit moment klachten of weleens last gehad van je nek, schouders, rug, bekken of ledematen? Dan is Perfect Pilates de ideale bewegingsvorm om je gewrichts- en spierklachten te verminderen. Maar ook ter voorkoming van problemen en het verbeteren van je conditie, ben je bij Perfect Pilates aan het juiste adres.

Resultaat

De grondlegger van Pilates is Joseph Pilates, die de oefeningen ontwikkelde voor professionele balletdansers om ze meer kracht en lenigheid te geven. Op basis van diverse onderzoeken en inzichten uit de fysiotherapie is Perfect Pilates ontstaan. Met Perfect Pilates oefeningen versterken we de diepgelegen spiergroepen en bindweefsels die onze gewrichten omvatten en ondersteunen. Zo zorgen ze voor meer evenwicht en stabiliteit, een betere houding en ademhaling, meer uithoudingsvermogen en meer bewegingsvrijheid. Je leert beter luisteren naar je lichaam en nieuwe manieren van bewegen, waardoor pijnklachten verminderen en zelfs voorkomen kunnen worden.

Inhoud les

De les begint met een algemene warming-up, gevolgd door gerichte opwarmoefeningen voor specifieke gewrichten en spiergroepen. Daarna volgen verschillende grondoefeningen, waarbij de focus ligt op bijvoorbeeld de buik, rug, armen of benen. Er zijn veel verschillende oefeningen die in de loop der weken allemaal aan bod komen. Ook gebruiken we tijdens de lessen diverse materialen, zoals de Pilates ring, Pilates bal, elastieken en gewichtjes. Alle oefeningen hebben verschillende moeilijkheidsniveaus, waardoor zowel beginners, als half-gevorderden en gevorderden de oefeningen kunnen uitvoeren. De hele les wordt ondersteund door rustige Pilates muziek. We sluiten af met heerlijke ontspannings- en stretchoefeningen.

Verder nog

De groep bestaat op dit moment alleen uit dames, maar ook heren zijn van harte welkom. Vooral duursporters, als hardlopers, wielrenners, tennissers, zullen merken dat hun sportprestaties verbeteren. Met Perfect Pilates verbeter je je ademhalingstechniek en lichaamshouding, in combinatie met sterkere gewrichten en langere lenigere spieren, waardoor snelheid en uithouding toenemen en betere resultaten behaald worden.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Tijdens de les dragen we makkelijk zittende sportkleding. Sportschoenen zijn niet nodig. Neem ook een grote handdoek mee, deze leggen we tijdens de oefeningen over de sportmatjes. Sportmatjes en oefenmaterialen zijn in de zaal aanwezig.

Na 2 proeflessen vragen we je in te schrijven als lid van Voorwaarts.
Het lidmaatschap bedraagt EUR 42,00 per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan