Jazzdans

dagvrijdag
tijdstip16.15 tot 17.00 uur (kleuterdans)
17.00 tot 18.00 uur (6-7 jaar)
18.15 tot 19.15 uur (8-9 jaar) VOL
19.15-20.15 uur (10-11 jaar)
locatieMultizaal Jachtlust, Twello
leidingEsmee Nijzing
Eva Horstink - Elise Klunder

Door de vele aanmeldingen voor jazzdans van 18.15 – 19.15 (8-9 jaar) zit deze les op dit moment VOL 

Doelgroep

Deze les is voor alle kinderen vanaf ca. 4 jaar die het leuk vinden om te (leren) dansen.

Resultaat

In deze les wordt een begin gemaakt met de basis van dans en is bedoeld om de kinderen te stimuleren in de ontwikkeling van hun grove en fijne motoriek. Zowel in de warming up, de oefeningen als de dans zelf, komen verschillende aspecten naar voren om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling: coördinatie, balans, motoriek en concentratie/geheugen. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om zelf kleine stukjes dans te bedenken.

Inhoud les

De lessen zien er als volgt uit: er wordt gestart met een rustige warming up om de spieren en gewrichten los te maken en blessures te voorkomen. Gedurende de opwarming komen al verschillende oefeningen naar voren. Daarna wordt (afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, met name t/m groep 5) een dans gerelateerd spel gedaan. Dit wisselt per les en heeft als doel om de kinderen op een plezierige manier kennis te laten maken met verschillende bewegingen en combinaties. Vervolgens wordt het laatste deel van de les aandacht besteed aan het aanleren van een dans/choreografie, welke elke week uitgebreid wordt.

Extra

Naast de wekelijkse lessen organiseren we ieder seizoen extra activiteiten, zoals een spelletjesochtend voor de jongste leden, een dansdemo en een gezamenlijke einduitvoering met de hele jeugdafdeling Gymnastiek. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de jeugdactiviteiten die door de omni vereniging georganiseerd worden, denk aan: sinterklaas en bingo.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Makkelijk zittende kleding en zaalschoenen zijn handig (sokken mag ook).

Tijdens de proeflessen is het toegestaan dat u als ouder blijft kijken. Zodra uw kind is ingeschreven geldt de huisregel dat u alleen de eerste en laatste 5 minuten van de les aanwezig bent. Een aantal keer per seizoen organiseren we kijklessen waarbij u van harte welkom bent het laatste half uur te kijken om te zien wat de vorderingen van uw kind zijn.

Na 2 proeflessen vragen we uw kind in te schrijven als lid van Voorwaarts Gymnastiek.
Het lidmaatschap bedraagt EUR 33,00 euro per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan