Turnen

dagdonderdag
tijdstip17.30-18.45 uur (VOL)
18.30-19.45 uur (VOL)
19.30-20.45 uur (VOL)
locatieSporthal Jachtlust, Multizaal, Twello
leidingDemi, Puck, Floor, Roisin, Chelsea, Noor en Emma

Door de vele aanmeldingen voor turnen zitten alle lessen op dit moment VOL 

Doelgroep

We bieden turnlessen aan voor kinderen vanaf 6 jaar. Iedereen die het het leuk vindt op de diverse toestellen brug, balk, sprong en mat oefeningen aan te leren kan aansluiten in de groep die aansluit bij zijn/haar leeftijd. Binnen de 3 leeftijdsgroepen trainen de kinderen op hun eigen niveau. Je bent ook welkom als je al op de middelbare school zit. De oudste turnster is momenteel 13 jaar.

Resultaat

Tijdens het turnen groeien kinderen in hun kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie, balans en elegantie. Hoewel turnen een individuele sport is, wordt er tijdens de les ook veel samengewerkt. Het proces dat de kinderen doorlopen is belangrijker dan het resultaat.

Inhoud les

Na binnenkomst van de kinderen wordt er direct gestart met het opbouwen van de turntoestellen. Dit doen we (zoveel mogelijk) samen met kinderen. Over het algemeen wordt er een sprongsessie klaargezet, een brug gespannen, een lange mat neergelegd en worden er evenwichtsbalken neergezet. Af en toe wordt er ook een airtumbling opgeblazen.

Zodra alle toestellen staan, verzamelen de kinderen zich op de lange mat. De aan- en afwezigheid van de kinderen wordt genoteerd en daarna is het tijd voor de warming-up. Na enkele rondjes warmlopen, worden de spieren gestretcht aan de hand van diverse oefeningen. Dit alles om de kans op blessures tijdens de rest van de les te verkleinen.

Vervolgens worden de kinderen in groepjes verdeeld op basis van niveau of leeftijd. Daarentegen worden soms ook alle niveaus en leeftijden gemixt, zodat de kinderen elkaar kunnen helpen en optimaal van elkaar kunnen leren. Elk groepje gaat onder leiding van één van de leidsters aan de slag op een onderdeel. Na ruim een kwartier wordt er doorgedraaid naar het volgende onderdeel, zodat aan het eind van de les ieder kind bij elk onderdeel is geweest. De oefeningen die worden geturnd lopen erg uiteen. Aan het eind van de les helpt iedereen mee met het opruimen van de materialen. Soms is er nog tijd om een kort spel te doen en daarna gaan de kinderen lekker douchen en naar huis.

Wedstrijden

2 à 3 keer per jaar doen de kinderen mee aan een turnwedstrijd waarin ze op elk onderdeel hun oefening laten zien die ze tijdens de les hebben ingestudeerd. De locaties wisselen maar zijn allemaal in de regio. Ook hebben we ieder jaar de Onderlinge Turn Kampioenschappen, waarin alle turnsters van Voorwaarts het tegen elkaar opnemen.

Turntrainingen Zuiderlaan

De turnleden trainen 4 keer per jaar op zondag in de turnhal aan de Zuiderlaan. In de week voorafgaand vervallen de normale trainingen voor deze groepen.

Extra

Naast de wekelijkse lessen organiseren we ieder seizoen extra activiteiten, zoals een spelletjesochtend voor de jongste leden en een gezamenlijke einduitvoering met de hele jeugdafdeling Gymnastiek. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de jeugdactiviteiten die door de omni vereniging georganiseerd worden, denk aan: sinterklaas en bingo.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Wat uw kind nodig heeft, is een turnpakje of aansluitende kleding en flexibele gymschoentjes (blote voeten mag ook). Graag sieraden af en haren vast.

Tijdens de proeflessen is het toegestaan dat u als ouder blijft kijken. Zodra uw kind is ingeschreven geldt de huisregel dat u alleen de eerste en laatste 5 minuten van de les aanwezig bent. Een aantal keer per seizoen organiseren we kijklessen waarbij u van harte welkom bent het laatste half uur te kijken om te zien wat de vorderingen van uw kind zijn.

Na 2 proeflessen vragen we uw kind in te schrijven als lid van Voorwaarts Gymnastiek.
Het lidmaatschap kost 42,00 euro per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Clubturnpakje

Leden van de turngroep zijn verplicht een clubturnpakje te dragen bij turnwedstrijden en andere activiteiten die door de afdeling Gymnastiek georganiseerd worden.

De prijs is circa EUR 80,00 afhankelijk van de maat en kan via Sport 2000 Buitink in Twello worden aangeschaft. Aan het einde van ieder seizoen wordt een tweedehands/ruil bijeenkomst georganiseerd waar pakjes door de (ouders van) leden aangeboden worden.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan