Peutergym

dagZaterdag
tijdstip09.15-10.00 uur (VOL)
10.00-10.45 uur
10.45-11.30 uur
locatieSporthal Jachtlust, Multizaal, Twello
leidingNoor, Floor, Loes, Ninke en Alyssa

Door de vele aanmeldingen voor peutergym zit de les van 09.15 – 10.00 op dit moment vol

Doelgroep

Voor jongens en meisjes vanaf 2,5 jaar. Zodra ze 4 jaar worden stromen ze door naar de kleutergym.

Resultaat

Peutergym is heel goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Tot 6 jaar kan je de motoriek van kinderen nog heel goed beteren. Ook draagt het bij aan de sociale vaardigheden van een kind denk hierbij aan samen spelen, rekening houden met andere kindjes en op je beurt wachten.

Inhoud les

Wanneer het tijd is om met de les te beginnen, gaan we beginnen met het zitten op een lijn, om de namen op te noemen. Deze start van de les proberen we iedere week zo veel mogelijk hetzelfde te houden, zodat de kinderen weten wat er van ze verwacht wordt. Vervolgens spelen we een spelletje op peuterniveau. Dit kan een vorm van tikkertje zijn of een behendigheidsspel. Ook wordt er met de bal gespeeld, voor de ontwikkeling van de oog-hand en oog-voet coördinatie. De spelletjes en activiteiten worden afgewisseld met het gymmen op de toestellen. De toestellen die er staan zijn iedere week anders. Er wordt rekening gehouden met de ontwikkeling op verschillende bewegingsthema’s, zoals springen, klimmen/klauteren, rollen, mikken, balanceren en bewegen op muziek.

Extra

Naast de wekelijkse lessen organiseren we ieder seizoen extra activiteiten, zoals een spelletjesochtend voor de jongste leden en een gezamenlijke einduitvoering met de hele jeugdafdeling Gymnastiek. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de jeugdactiviteiten die door de omni vereniging georganiseerd worden, denk aan: Sinterklaas en bingo.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Draag tijdens de proefles makkelijk zittende kleding. Zaalschoenen zijn ook handig (op blote voeten mag ook).

Tijdens de proeflessen is het toegestaan dat je als ouder blijft kijken. Zodra jouw kind is ingeschreven geldt de huisregel dat je alleen de eerste en laatste 5 minuten van de les aanwezig bent. Een aantal keer per seizoen organiseren we kijklessen waarbij je van harte welkom bent het laatste half uur te kijken om te zien wat de vorderingen van jouw kind zijn.

Na 2 proeflessen vragen we je kind in te schrijven als lid van Voorwaarts Gymnastiek.
Het lidmaatschap bedraagt EUR 33,00 per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan