Kleutergym

dagZaterdag
tijdstip11.30-12.30 uur
12.30-13.30 uur (tijdelijk niet beschikbaar)
locatieSporthal Jachtlust, Multizaal,Twello
leidingNoor, Floor, Loes, Ninke en Alyssa

Doelgroep

Kleutergym is een gymgroep voor meisjes en jongens vanaf 4 t/m 6 jaar. Deze kleuters vinden het leuk om lekker te klimmen en klauteren.

Resultaat

Vaak zijn kinderen in de leeftijd 4 t/m 6 jaar extreem bewegelijk. Gym biedt hiervoor de mogelijkheid. Maar ook wanneer jouw kind juist wat banger is aangelegd of wat extra motorische ontwikkeling nodig heeft is kleutergym erg geschikt.

Inhoud les

Wanneer het tijd is om met de les te starten, beginnen we met het zitten op een lijn, om de namen op te noemen. Deze start van de les proberen we iedere week zo veel mogelijk hetzelfde te houden, zodat de kinderen weten wat er van ze verwacht wordt. Vervolgens spelen we een spel. Dit kan een vorm van tikkertje zijn of een behendigheidsspel. Ook wordt er met de bal gespeeld, voor de ontwikkeling van de oog-hand en oog-voet coördinatie. De spelletjes en activiteiten worden afgewisseld met het gymmen op de toestellen. De toestellen die er staan zijn iedere week anders. Er wordt rekening gehouden met de ontwikkeling op verschillende bewegingsthema’s, zoals springen, klimmen/klauteren, rollen, mikken, balanceren en bewegen op muziek.

Extra

Naast de wekelijkse lessen organiseren we ieder seizoen extra activiteiten, zoals een spelletjesochtend voor de jongste leden, een dansdemo en een gezamenlijke einduitvoering met de hele jeugdafdeling Gymnastiek. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de jeugdactiviteiten die door de omni vereniging georganiseerd worden, denk aan: sinterklaas en bingo.

Proefles

Iedereen is welkom om een proefles te komen doen. Het aanvragen van een proefles is verplicht en kan via email. Er zal contact worden opgenomen over een geschikte datum voor de proefles waarbij we rekening houden met een eventuele wachtlijst en de grootte van de groep.

Draag tijdens de proefles makkelijk zittende kleding. Zaalschoenen zijn ook handig (op blote voeten mag ook).

Tijdens de proeflessen is het toegestaan dat je als ouder blijft kijken. Zodra jouw kind is ingeschreven geldt de huisregel dat je alleen de eerste en laatste 5 minuten van de les aanwezig bent. Een aantal keer per seizoen organiseren we kijklessen waarbij je van harte welkom bent het laatste half uur te kijken om te zien wat de vorderingen van jouw kind zijn.

Na 2 proeflessen vragen we je kind in te schrijven als lid van Voorwaarts Gymnastiek.
Het lidmaatschap bedraagt EUR 33,00 per kwartaal en loopt in ieder geval tot 1 juli 2024.

Heb je hierover vragen of wil je een proefles aanvragen, neem dan contact op via email.

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan