Nieuws

7 november 2023

Einduitvoering hoogtepunt van het jaar

Uit de Presentatiegids van dit jaar: 

De jaarlijkse uitvoering van de gymnastiek is elk jaar het hoogtepunt van het seizoen. Liefst 130 jeugdleden die wekelijks actief zijn bij dansen, turnen, ballet, streetdance, peuteren kleutergym voeren samen aan het eind van het seizoen een complete voorstelling op. De voorstelling laat zien wat de afdeling allemaal in huis heeft. Elk jaar wordt er weer een nieuw thema bedacht waar de hele voorstelling aan wordt opgehangen.

Eline Berends, bestuurslid bij de gymnastiekafdeling, ziet hoeveel werk er in de voorbereidingen van deze uitvoering zit. Dit doet ze echter samen met de rest van het bestuur en leiding met veel liefde. “Ik kan van mijn eigen uitvoeringen nog herinneren hoe leuk ik het vond. Dat wil ik de jeugd van nu ook meegeven.”

Wie denkt dat de einduitvoering een gemakkelijk project is, heeft het mis. Een maandenlange voorbereiding ligt ten grondslag aan de definitieve uitvoering en de voorbereidingen starten al halverwege het seizoen. “Dan komt het gymnastiekbestuur en de leiding samen om te brainstormen over een thema en gaan daarna de taken verdelen”, zegt Eline over de eerste te nemen stappen voor een nieuwe editie. Als bestuurslid accommodatie is zij verantwoordelijk voor de locatie van de uitvoering. Zij stemt bijvoorbeeld alles met De Koepel (plaats van de uitvoering) af en  zorgt dat er decorstukken beschikbaar zijn.

De taken die bestuursleden op zich nemen liggen vaak in lijn van hun vrijwilligersfunctie.  “Iedereen heeft zo zijn eigen taken en samen komen we dan tot het eindresultaat”, legt Eline uit. “Dankzij de vele uitvoeringen van de voorgaande jaren is er inmiddels wel een draaiboek beschikbaar dat uit de kast getrokken kan worden, maar het moet wel opnieuw ingevuld worden. Onze voorzitter Marike schrijft het script en de leiding gaat op zoek naar passende muziek. En de leden moeten natuurlijk wekelijks trainen voor de voorstelling. Het geeft veel voorpret bij iedereen!”

Meer lezen?

Wil jij meer lezen over dit artikel? een uitgebreid artikel staat in de Presentatiegids van dit jaar. Online is de gids hier te raadplegen.

 

Gerelateerd Nieuws

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan