Nieuws

3 september 2019

Hatha Yoga op de vrijdagochtend

 

Bij yoga draait het om de balans tussen kracht en ontspanning. Een balans die in het dagelijks leven soms ver te zoeken is. We vliegen van het één naar het ander en vergeten op tijd rust te pakken. Tijdens de yoga worden krachtige houdingen afgewisseld met momenten van rust en stilte. Zo leer je om beter naar jouw lichaam te luisteren en jouw grenzen te ontdekken. Je traint kracht, flexibiliteit, rust en concentratie.

Vanaf 4 oktober 2019 zal Yvonne Stegeman elke vrijdagochtend van 09.00-10.00 uur in het Kulturhus de deelnemers meenemen in de beginselen van de Hatha Yoga. Deze vorm van yoga is heel geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden is het een zalige les.

De Hatha Yoga les heeft een vaste indeling, te beginnen met een aandachtsoefening en diverse opwarmoefeningen om de lichaamsdelen los te maken en de doorbloeding te activeren. Hierna volgt de Zonnegroet, die bestaat uit een serie oefeningen die in een vloeiende beweging worden gedaan op het ritme van de ademhaling.

Hierna is het lichaam opgewarmd voor de asana’s. Asana betekent houding. Tijdens de Hatha Yoga lessen leer je de eerste 33 asana’s. Bekende asana’s zijn de Downward Dog en Warrior. Maar we leren ook minder bekende houdingen. De ademhaling speelt een belangrijke rol tijdens de asana’s. Een juiste ademhalingstechniek helpt bij het ontspannen en beter uitoefenen van de yogahoudingen.

Yvonne heeft veel ervaring in het geven van Pilates en Relaxercise. Ook tijdens de Hatha Yoga zal zij haar kennis over lichaamshouding, coördinatie en ademhaling toepassen, zodat alle deelnemers binnen hun eigen kunnen de oefeningen op een leuke, ontspannen en veilige manier kunnen uitvoeren. De Hatha Yoga les wordt afgesloten met een ademhalings- en/of ontspanningsoefening. Kortom, een heerlijk uur om de dag mee te beginnen. Namasté!

Via onderstaande link kun je je aanmelden. Het is mogelijk om je eerst voor twee proeflessen aan te melden, maar wacht niet te lang, want vol = vol.

Gerelateerd Nieuws

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan