Nieuws

6 oktober 2020

Presentatiegids: introductie Men’s Fitness Bootcamp

Vandaag viel de 29e editie van de presentatiegids van Voorwaarts op de deurmat bij onze leden, sponsors en vrijwilligers met o.a. een artikel over de introductie van Men’s Fitness Bootcamp.

Rob Klunder ging in gesprek met Karin Visser, docent:

Het groepsgevoel haalt het beste in mannen naar boven

Mannen opgelet! Wie denkt dat de gymnastiekafdeling alleen een vrouwelijk lesaanbod heeft, zit er naast. Sinds september 2019 is Men’s Fitness Bootcamp (MFB) opgezet voor mannen die graag in teamverband sportief bezig willen blijven, maar wegens een blessure andere sporten niet meer kunnen uitvoeren. Uiteraard is deze les ook geschikt voor mannen die aan hun conditie en kracht willen werken. Deze opzet blijkt een schot in de roos.

“Ja, het is het enige echte mannenaanbod binnen de afdeling”, zegt Karin Visser over de nieuwe les. Iedere maandagavond gaat zij samen met ongeveer acht mannen actief aan de slag op het gebied van kracht en conditie. Hoewel uiteraard iedereen mee mag doen, richt de gymnastiekafdeling zich met de Men’s Fitness Bootcamp (MFB) vooral op mannen van middelbare leeftijd. “We proberen deze doelgroep wat extra’s te bieden. Een aantal van de deelnemende mannen hebben blessures aan bijvoorbeeld knie of rug. Met deze training kunnen ze hun core versterken en extra kracht en conditie opbouwen.”

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele artikel + meer over gymnastiek en andere Voorwaarts verhalen via de afbeelding hieronder:

Gerelateerd Nieuws

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan